Άρης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την άνοδο

Εν αναμονή της αυριανής κρίσιμης μέρας βρίσκονται οι πάντες στον  Άρη. Οι ελπίδες για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των δευτεραθλητών της περσινής Γ’ Εθνικής είναι πλέον αρκετές. Ήδη έχει εξεταστεί η έφεση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και είτε αύριο Παρασκευή, είτε την Δευτέρα θα βγει η οριστική απόφαση για το αν το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα διεξαχθεί με 20 ή με 18 ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης εξακολουθεί να τονίζει πως ο Άρης και η ΑΕ Καραϊσκάκης που ουσιαστικά πιέζουν στο να εφαρμοστούν οι κανονισμοί, έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Χαρακτηριστική και η γραπτή βεβαίωση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, στην οποία υπογραμμίζεται δύο καθοριστικά στοιχεία:

1) Ότι η αλλαγή του ΚΑΠ στο άρθρο 4 παράγραφος 2 (περί μη κάλυψης των κενών θέσεων στα πρωταθλήματα για οποιοδήποτε λόγο) δεν μπορεί να έχει αναδρομική αρχή και θα μπει σε εφαρμογή, όπως ορίζουν οι κανονισμοί από τη μεθεπόμενη σεζόν, δηλαδή το 2016-17.

2) Ότι ενισχυτικό του παραπάνω είναι η δεσμευτική απόφαση του Δ.Σ. (νυν Εκτελεστική Επιτροπή) της ΕΠΟ στις 10 Ιουνίου 2015 ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τη σεζόν 2015-16 θα διεξαχθεί με 20 ομάδες!