Ο Θόδωρος και το …δίκανο

Του Θοδωρή Φελάνη

Είχαν ακουστεί πολλοί …ψίθυροι όταν ο ΠΑΟΚ προχωρούσε στην απόκτηση του Τέραν Πέτεγουει στις αρχές του μήνα. Ότι μοιραία ο ρόλος του Θοδωρή Ζάρα (κι ενδεχομένως του Τζόουνς) θα περιορίζονταν δραματικά. Σε αντίθεση με τις προβλέψεις ο Ζάρας όχι μόνο συνέχισε να παίζει αλλά μάς… προέκυψε και μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι με τον Άρη.

Ίσως η έλευση του Πέτεγουει να του έκανε και καλό γιατί η ένταση της προσπάθειας του στις προπονήσεις αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Και να ξέρετε κάτι: Εκεί κέρδισε τον χρόνο συμμετοχής του ο Ζάρας, στις προπονήσεις.

Την περίμενε μια καλή εμφάνιση ο Τέο, την είχε ανάγκη γιατί αν τον ρωτήσει κάποιος θα πει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον εαυτό του κι από την εικόνα που έχει στα επίσημα ματς.

Χθες στο πρώτο ημίχρονο δεν έπαιξε λεπτό. Κι όταν στο 3ο 10άλεπτο ο Παπαθεοδώρου του ζήτησε να μπει μέσα έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου. Κάποια στιγμή έκανε λάθος πάσα πετώντας την μπάλα στις διαφημιστικές πινακίδες και μοιραία ήρθε η αλλαγή. Στον πάγκο ξέσπασε: Μπουνιά στο προστατευτικό του πάγκου. Όχι μόνο μια, αλλά δυο γροθιές. Τέτοια ήταν η τρέλα του για την κακή του παρουσία.

Ο Παπαθεοδώρου βλέποντας τον Γκος να είναι σε κακή μέρα έδωσε άλλη μια ευκαιρία στον Ζάρα στο τέλος. Και δικαιώθηκε. Ο Θόδωρος πήρε το… δίκανο(για να θυμηθούμε την αξέχαστη αγαπημένη ελληνική ταινία με τον Μίμη Φωτόπουλο) και πυροβόλησε.

Δεν έχει να κρατήσει πολλά από αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ. Το πείσμα, η θέληση, ήταν στοιχεία που υπήρχαν. Έλειπαν κάποια άλλα τα οποία η ομάδα από την αρχή της σεζόν ψάχνει όπως η καλή επιθετική λειτουργία, η αξιοποίηση των ψηλών του που θα κάνει λιγότερο προβλέψιμο. Ελάχιστους πόντους πήρε η ομάδα κοντά στο καλάθι.

Το εκτός έδρας παιχνίδι στην Ρόδο το Σάββατο αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Δικεφάλου που πλέον τρέχει σερί τριών συνεχόμενων νικών στην Α1.