Στο βόλεϊ δεν υπάρχει UEFA;

Σαν κεραυνός εν αιθρία πρέπει να έπεσε στα γραφεία της ΕΠΟ, αλλά και των ομάδων που φαντάζουν ως οι επικρατέστερες για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, η εντολή της UEFA ο αγώνας που θα κρίνει τον Κυπελλούχο να διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων και των δύο συλλόγων.

Αντίθετα, άπαντες υποδέχθηκαν με περίσσια ανοχή την απόφαση της ΕΟΠΕ να δώσει μόλις 15 προσκλήσεις στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Final -4- του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ! Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντα περίμεναν πως θα συμβεί αυτό που συνέβη.

Μία αποποίηση των ευθυνών της Ομοσπονδίας απέναντι στο ίδιο της το άθλημα και της Αστυνομίας απέναντι στους πολίτες της χώρας αυτής.

Υπάρχει βεβαρημένο παρελθόν, αλλά…

Θα πει κανείς εύλογα πως επεισόδια μεταξύ οργανωμένων στρατών συλλόγων έχουμε δει σχεδόν σε όλα πια τα αθλήματα. Ανδρών και γυναικών. Μικρών και μεγάλων. Άρα γιατί να μην γίνει και στο πανέμορφο νησί της Ρόδου, που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση.

Εδώ, όμως, μπαίνει ένα μεγάλο, ΑΛΛΑ… που δυστυχώς «γεννήθηκε» στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κι έφτασε να επηρεάζει το ελληνικό βόλεϊ με έναν σαδιστικό τρόπο που λες και το έκαναν επίτηδες.

Στην εποχή των μνημονίων…

Προφανώς και η απόφαση της ΕΠΟ θα ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ειδικά αν προκριθούν  ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, να γίνει χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ ή με μαθητές, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν κι άλλες Ομοσπονδίες αθλημάτων στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η UEFΑ θυμίζοντας κάτι από Μέρκελ-Σόιμπλε και γενικότερα την εποχή των μνημονίων, απαίτησε -κι αν με ρωτάτε πολύ καλά έκανε- να γίνει το αυτονόητο. Ένας μεγάλος τελικός να διεξαχθεί σε ένα γεμάτο γήπεδο.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί εδώ και αρκετό καιρό υπό την επιτήρηση των «Μεγάλων Δυνάμεων», οπότε το αυτοδιοίκητο… έχει πάει περίπατο και ο κ. Γραμμένος είναι αναγκασμένος -ευτυχώς- να κάνει ότι λέει η UEFA.

Στο βόλεϊ όμως…

…δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Δηλαδή, υπάρχει, αλλά όχι στην μορφή των παρεμβάσεων που κάνει στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι η UEFA. Αυτό φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν οι «ιθύνοντες» του ελληνικού βόλεϊ, παίρνοντας αρχικά την απόφαση να διεξάγουν το Final -4- στην μακρινή Ρόδο, ελπίζοντας ότι στο νησί των ιπποτών θα μεταβούν όσο το δυνατόν λιγότεροι… κίνδυνοι!

Χωρίς ντροπή, συνέχισαν την απαξίωση του αθλήματος που υποτίθεται ότι υπηρετούν δίνοντας -επαναλαμβάνω ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ- 15 (!) προσκλήσεις στις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες που έχει δει αυτό το έρμο το ελληνικό βόλεϊ.

Έλλειψη σεβασμού, προσωπικότητας και σχεδίου

Εν κατακλείδι, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η ΕΟΠΕ δεν είχε ούτε καν τη σκέψη να διοργανώσει το Final -4- στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σου δίνει την εντύπωση ότι αν μπορούσε να πάει τους ημιτελικούς και τον τελικό σε άλλη χώρα, θα το έκανε άνετα. Άλλωστε, αυτό σκέφτεται κάποιος όταν θυμάται πως η ανακοίνωση του μέρους για την διεξαγωγή της διοργάνωσης έγινε έναμιση μήνα μετά τον τελευταίο προημιτελικό μεταξύ ΑΕΚ και Ηρακλή.

Η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει κάνει εδώ και καιρό… μετάσταση στα υπόλοιπα αθλήματα, εξαιτίας της «λογικής» των οπαδών. Όμως, η ΕΟΠΕ απέδειξε περίτρανα ότι όχι μόνο αποδέχεται αυτήν την κάκιστη νοοτροπία, αλλά για δικούς της λόγους την υιοθετεί. Ίσως αν υπήρχε η δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι της να κατάφερνε να πάρει τις σωστές αποφάσεις τόσο για την ίδια, όσο και το καλό του αθλήματος.