Να μην είναι προβλέψιμος

Τεράστια ευκαιρία να ανέβει μόνος του στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας έχασε ο Άρης στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Νομίζω ότι ακόμα και αν έδινε κάποιος στους ανθρώπους της ομάδας τη δυνατότητα να επιλέξουν τα αποτελέσματα των αντιπάλων τους, δύσκολα θα τα επέλεγαν τόσο βολικά.

Δεν φτάνουν, όμως, τα αποτελέσματα των υπολοίπων, χρειάζεται και ο ίδιος ο Άρης να κερδίζει για να πετύχει τον στόχο του. Όσο δεν το κάνει, μάλιστα, απέναντι σε έναν από τους θεωρητικά βατούς αντιπάλους, τόσο σε πιο δύσκολη θέση βάζει τον εαυτό του ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη –και- στο χθεσινό παιχνίδι είναι ότι γίνεται προβλέψιμος στον αγωνιστικό χώρο και εύκολα αντιμετωπίσιμος από τους αντιπάλους. Ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι, δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό. Είχε παίκτες , άλλωστε, όπως ο Τόνσο, όπως ο Γκαρσία, όπως ο Λάρσον, όπως και ο Ματίγια με την καλή τεχνική του, αν θέλετε, που μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο.

Για πολλούς και διάφορους λόγους, αυτό δεν γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Με εξαίρεση τον Σουηδό μεσοεπιθετικό, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του. Παίκτης με καλή τεχνική, με ποιότητα, που δεν φοβάται να ζητήσει τη μπάλα.

Με τον Άρη τόσο αργό στην ανάπτυξη και παίζοντας παράλληλα, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να μην γίνεται προβλέψιμος. Έχοντας, μάλιστα, στην ενδεκάδα τους προαναφερόμενους παίκτες, οδηγήθηκε στο να προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι οι φιλότιμοι – αλλά όχι δυνατοί στο συγκεκριμένο κομμάτι- Σιώπης και Δεληζήσης,

Είναι ξεκάθαρο ότι παίκτες και προπονητής θα πρέπει να βρουν λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Θα πρέπει να το πετύχουν, μάλιστα, μέσα στα παιχνίδια, καθώς πολυτέλεια χρόνου δεν υπάρχει και ακολουθεί η κρίσιμη αναμέτρηση με τη Ξάνθη στα Πηγάδια.