Γιατί να μην πάει για τη νίκη ο Άρης;

Το κυριακάτικο ντέρμπι στην Τούμπα, ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και είναι λογικό να συγκεντρώνει τα βλέμματα , όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε ολόκληρη τη ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Μια αναμέτρηση στην οποία και οι δυο αντίπαλοι πηγαίνουν, ενώ βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Με τον Άρη να δείχνει ότι βρίσκει χαρακτήρα και τα πατήματα του και εξαίρεση στον κανόνα της αγωνιστικής του βελτίωσης δεν αποτέλεσε ούτε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, παρά το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Άρης, λοιπόν, πηγαίνει στην Τούμπα για να πάρει το διπλό. Δεν υπάρχει , άλλωστε, άλλο αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και γιατί να μην πάρει τη νίκη; Εκτός του ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά, στα δυο παιχνίδι που έδωσε φέτος με τον κυριακάτικο αντίπαλο του , δεν ήταν σε καμία περίπτωση κατώτερος. Ίσα ίσα, στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων ήταν καλύτερος και στο παιχνίδι πρωταθλήματος ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

Το κυριακάτικο παιχνίδι είναι σημαντικό για τον Άρη, όπως σημαντικά, όμως, είναι και αυτά που ακολουθούν με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Όπως σημαντική είναι κάθε αναμέτρηση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, για την επίτευξη του μίνιμουμ αποδεκτού στόχου, της εξόδου στην Ευρώπη.

Δεν κρίνει τον στόχο του Άρη το παιχνίδι της Κυριακής. Κανένας στόχος, άλλωστε, δεν κερδήθηκε ή δεν χάθηκε, από μια και μόνο αναμέτρηση. Είναι μια ευκαιρία, όμως, να μετρήσει τις δυνάμεις του, ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος.