Τσολακούδης: «Μας αιφνιδίασε ευχάριστα η πρόοδος του τμήματος»

Οι μίνι παίδες του Άρη, προκρίθηκαν στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος και ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Τσολακούδης μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τις επιτυχίες του τμήματος αλλά και την μεγάλη πρόοδο που σημειώνουν τα τμήματα πόλο των «κίτρινων».

 

«Σημαίνει πολλά για το τμήμα για τις Ακαδημίες, για το restart που κάνουμε με τον έφορο τον κ.Καραγιάννη εδώ και δύο χρόνια περίπου. Πάντα ο στόχος είναι για τον Άρη η τελική φάση αλλά δεν το περιμέναμε να έρθει τόσο γρήγορα και να είμαστε στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Μας αιφνιδίασε ευχάριστα, μας άνοιξε η όρεξη με ένα τουρνουά που κάναμε και είδαμε ότι κερδίζαμε και έκλεισε η ψαλίδα. Αυτό οφείλεται στη διάθεση που έδειξαν τα παιδιά, που έκαναν θυσίες με πρωταγωνιστές τους γονείς τους, που έκαναν πολλές οικονομικές θυσίες. Μιλάμε για ηλικίες από 9 μέχρι και 13 ετών. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κυρίως παιδιά του 2005-2006. Μιλάμε δηλαδή για φουρνιά που θα μας απασχολήσει και του χρόνου και την επόμενη χρονιά, καλλιεργείται μια φουρνιά. Με βάση αυτά που έχουμε δει θα είναι αποτυχία αν δεν πάμε στην τελική φάση του πρωταθλήματος».

Για το τι περιμένει:

«Είχαμε πει ότι θα είναι επιτυχία αν παίξουμε σε αυτή τη φάση που ολοκληρώθηκε και κοιτούσαμε αν μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Αυτή τη στιγμή, στόχος να πάρουμε εμπειρίες, από τις ομάδες που είναι από τις επτά καλύτερες στην Ελλάδα. Να δουν εικόνες από το μέλλον, να έχουν κίνητρο για το πως είναι μία τελική φάση, να δουν κολυμβητήρια, θα καταλάβουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε επί πολλαπλάσια, έχουμε στόχο την τετράδα και ένα μετάλλιο. Η τελική φάση είναι τον Ιούλιο. Αυτοί που επίσης τράβηξαν όλο το λούκι είναι οι γονείς, έχουμε πάει σε πέντε τουρνουά και σε διάφορα άλλα».

 

Για τους στόχους γενικά του τμήματος:

«Το που ορίσαμε πριν τέσσερα χρόνια, καμία ομάδα χωρίς ανδρικό δεν μπορείς να κρατήσεις Ααδημίες. Αυτός ο συνδυασμός μίνι παίδων και κορασίδων δεν είχε γίνει ποτέ σε τελική φάση. Όλα αυτά είναι ευχάριστος πονοκέφαλος για το πως θα κάνουμε κάποια πράγματα, αλλάζουμε επίπεδο. Το ανδρικό τμήμα είχε κάποιες ατυχίες αλλιώς θα χτυπούσε την πόρτα της Α1, με αξιώσεις αλλά πήραμε κάποια μαθήματα».