Τσιτσιπάς: “Η κρίση της Ελλάδας ήταν μεγάλο εμπόδιο” (vid)

Τσιτσιπάς, Κύργιος, Νισικόρι και Τσίλιτς μίλησαν σε παιδιά για το πως ξεπέρασαν τις δυσκολίες και πέτυχαν το όνειρό τους.

Δημοτικό σχολείο της περιοχής του Μαϊάμι, επισκέφτηκε αντιπροσωπεία παικτών της ATP και της WTA, προκειμένου να μιλήσει στους νεαρούς μαθητές και να τους εμπνεύσει για τη συνέχεια της ζωής τους.

Οι θυσίες που καλείται να κάνει ένα παιδί για να προσπαθήσει να γίνει επαγγελματίας τενίστας, είναι πολύ μεγάλες και φυσικά δεν συγκεκριμενοποιούνται μόνο στο ίδιο αλλά και στο περιβάλλον που μεγαλώνει (γονείς, οικογένεια).

Ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς, μίλησε για τα δικά του δύσκολα χρόνια μεγαλώνοντας στο άθλημα, σε μια χρεοκοπημένη χώρα που ήταν αδύνατο να στηρίξει τα παιδιά της…

“Η Ελλάδα υπέφερε από την οικονομική κρίση, όσο μεγάλωνα και δεν ήταν εύκολο να ακολουθήσω το όνειρό μου. Αυτές οι καταστάσεις με τραβούσαν πίσω αλλά ευτυχώς είχα την οικογένειά μου που με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

Ήταν εξίσου δύσκολο να μην βλέπω την οικογένειά μου τόσο συχνά, όταν ξεκίνησα να πραγματοποιώ ταξίδια για τουρνουά. Και εκεί ήμουν τυχερός αφού είχα τον πατέρα μου σε κάθε ταξίδι, αλλά μου έλειπαν τα αδέρφια μου, η μαμά και η οικογένειά μου” είπε ο Τσιτσιπάς.

Από την πλευρά του, ο Κύργιος αποκάλυψε ότι το πιο σκληρό πράγμα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει σε νεαρή ηλικία, ήταν όταν στα 14 του απαγόρευσαν να παίζει μπάσκετ…

“Όταν ήμουν 14, οι γονείς μου μου είπαν ότι δεν μπορώ να παίζω μπάσκετ πια κι ακόμα και σήμερα αυτό με πονάει. Ήταν μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις για μένα, να συγκεντρωθώ στο τένις. Λατρεύω το μπάσκετ”

Για τον Κέι Νισικόρι ήταν πολύ δύσκολο να μετακομίσει στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία, αφήνοντας την πατρίδα και την οικογένειά του.

“Μετακόμισα σε πολύ μικρή ηλικία και τον πρώτο καιρό είχα πολλές δυσκολίες καθώς μου έλειπε το σπίτι μου. Πήγα σε μια διαφορετική κουλτούρα, μακριά από το σπίτι μου και δεν ήξερα καν να μιλάω Αγγλικά. Αφοσιώθηκα στις προπονήσεις μου, από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και βρήκα έναν τρόπο να το διασκεδάσω”.

 

Πηγή: Tennis24.gr