Τραμπολίνο: Η Κασάπογλου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019»

Ακόμη μία σημαντική διάκριση για το ελληνικό τραμπολίνο, αποτελεί η πρόκριση της Λίλας Κασάπογλου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019» στο ατομικό γυναικών, χάρη στην επιτυχημένη εμφάνισή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο του Μπακού.

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε στο ευρωπαϊκό τη 13η θέση, την καλύτερη μέχρι στιγμής στην καριέρας της και εξασφάλισε ένα από τα 24 «εισιτήρια» για την διοργάνωση του Μινσκ, που θα φιλοξενηθεί στην Λευκορωσία τον Ιούνιο του 2019.

Παράλληλα, η Κασάπογλου έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της ελληνικής Γυμναστικής που εξασφαλίζει την παρουσία της στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχοι αγώνες πρόκρισης στα αθλήματα της ρυθμικής (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Γουαδαλαχάρα, 1-3 Ιουνίου), της αεροβικής (παγκόσμιο πρωτάθλημα, Γκιμαράες, 1-3 Ιουνίου) και της ενόργανης γυμναστικής (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Γλασκόβη, 2-12 Αυγούστου).

Η Λίλα Κασάπογλου είχε συμμετάσχει και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, το 2015 στο Μπακού, όπου είχε κερδίσει την 8η θέση στο συγχρονισμένο τραμπολίνο γυναικών ως δίδυμο με την Εύη Αγγελούση, αλλά και τη 12η θέση στο ατομικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ