Τόνι Ναδάλ: «Το 2005 ο Ράφα θεωρούνταν τελειωμένος»

Ο θείος του Ράφαελ Ναδάλ και πρώην πλέον προπονητής του, Τόνι, μίλησε για τον Ισπανό θρύλο του τένις, επισημαίνοντας πως ο ανιψιός του ζει μέσα στον πόνο από το 2005 κι έπειτα.

Σε μερικές σοκαριστικές αποκαλύψεις προέβη ο Τόνι Ναδάλ όσον αφορά την καριέρα του ανιψιού του, Ράφα. Ο θείος Τόνι μίλησε σε συνέντευξη τύπου στη Μούρθια, που αφορούσε τις ακαδημίες του Ισπανού, και για τους τραυματισμούς που έχει ζήσει στην καριέρα του.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ένα ξεχωριστό συμβάν που εκτυλίχθηκε το 2005, όταν και σύμφωνα με τον Τόνι Ναδάλ, ο γιατρός που είχε εξετάσει το τότε τραυματισμένο πόδι του “ταυρομάχου”, του είχε πει πως είναι… τελειωμένος από το τένις.

Πάντως, σήμερα, 13 χρόνια μετά, ο Ράφα Ναδάλ είναι το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, έχει κατακτήσει 17 Grand Slam τίτλους και θεωρείται από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, αν όχι ο κορυφαίος δηλαδή.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ο Ράφα ζει μέσα στον πόνο από το 2005 κι έπειτα. Για αυτό το λόγο μου έχει πει και αρκετές φορές πως προτιμάει να μην είχε κερδίσει τόσους πολλούς τίτλους, με αντάλλαγμα λιγότερο πόνο.

Όταν είχε τραυματιστεί το 2005 για πρώτη φορά τόσο σοβαρά στο πόδι, ο γιατρός μας είχε πει πως η καριέρα του Ράφα ήταν τελειωμένη. Εκείνη την χρονιά δεν μπορούσε καν να περπατήσει ώρες-ώρες. Ζούσε με πόνο συνέχεια.

Δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε τις προπονήσεις μας σχεδόν ποτέ. Κάθε φορά χρειαζόταν να παίρνει ένα παυσίπονο ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει, γιατί ο πόνος ολοένα και γινόταν μεγαλύτερος”.