Στον τελικό ξανά η Χάλεπ

Με μια εμφάνιση-προμήνυμα τίτλου, η Σιμόνα Χάλεπ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός επικρατώντας της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και μοιάζει έτοιμη όσο ποτέ να σηκώσει το πρώτο της Major.

Θα το πάρει τελικά; Σίγουρα, έδωσε στον εαυτό της ακόμα μία ευκαιρία!

Μετά από τρεις συνολικά χαμένους τελικούς σε Slam, η Σιμόνα Χάλεπ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του αγαπημένου της Major, στο Ρολάν Γκαρός, μετά την απόλυτα δίκαιη νίκη της επί της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα με 6-1, 6-4 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της Πέμπτης.

Η Ρουμάνα ήταν τενίστρια ήταν καθόλα ανώτερη της αντιπάλου της και ακόμα και όταν βρέθηκε με break πίσω στο δεύτερο σετ, βρήκε τα μεγάλα χτυπήματα αλλά και τις “σκυλίσιες” άμυνες που απαιτούνταν για να γυρίσει την κατάσταση.

Μένει φυσικά να κάνει το τελευταίο βήμα που είναι να κερδίσει τον τελικό του Σαββάτου εκεί όπου τρεις φορές στο παρελθόν “φρέναρε” απότομα ακόμα και όταν ήταν το μεγάλο φαβορί όπως στον περσινό τελικό κόντρα στην Οσταπένκο.

Πάντως, με το πείσμα και την επιμονή της, απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία το Νο1 του κόσμου έχοντας προκριθεί στον τελικό και των δύο φετινών Major που έχουν διεξαχθεί ελπίζοντας ότι στο Παρίσι η κατάληξη θα είναι διαφορετική από τη Μελβούρνη…

Η νίκη της στο ντέρμπι κόντρα στη Μουγκουρούθα ήταν μια νίκη “καθαρή” που συνδυάστηκε με πολύ καλό τένις και με καθολική υπεροχή έναντι της αντιπάλου της στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.