Στο Νο30 η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με την πορεία της στο Wimbledon και αναρριχήθηκε εκ νέου στο Top30. Παρέμεινε στο Νο1 η Άσλεϊ Μπάρτι, ενώ στο Νο4 ανέβηκε η Σιμόνα Χάλεπ.

Στους 1.790 πόντους ανέβηκε η Μαρία Σάκκαρη και απολαμβάνει από την Δευτέρα το Νο30 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Δυο θέσεις κέρδισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με την πορεία της μέχρι τον 3ο γύρο στο Βρετανικό Major. Αν και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προχωρήσει περισσότερο από ποτέ σε Slam, η Μαρία μόνο επιτυχημένο μπορεί να κρίνει το πέρασμά της από το Λονδίνο.

Η πρωταθλήτρια του φετινού Wimbledon, Σιμόνα Χάλεπ, από το Νο7 στο οποίο βρισκόταν πριν από δυο εβδομάδες, ανέβηκε στο Νο4 και απειλεί την πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο Νο1 παρέμεινε η Άσλεϊ Μπάρτι, με τις Ναόμι Οσάκα και Καρολίνα Πλίσκοβα να συμπληρώνουν την τριάδα. Ούτε 700 πόντους πίσω είναι η Ρουμάνα από την κορυφή και πλέον δείχνει έτοιμη για να επιστρέψει εκεί.

Η περυσινή υπερασπίστρια, Αντζελίκ Κέρμπερ, έχασε οκτώ θέσεις την Δευτέρα και έπεσε στο Νο13 του κόσμου. Στο Νο9 επέστρεψε η Σερίνα Γουίλιαμς, που έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό του Wimby φέτος.

Στο Νο32 ανέβηκε η ημιφιναλίστ Μπάρμπορα Στρίτσοβα, κερδίζοντας 22 θέσεις αυτή την εβδομάδα. Στο Νο79 έπεσε η Γελένα Οσταπένκο που έχασε 42(!) θέσεις.