Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στεφανίδη, “ασημένια” η Κυριακοπούλου!

Διπλή διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου

Άγγιξαν την… τελειότητα η Kατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που κατέκτησαν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα, στον τελικό του επι κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο.

Η Στεφανίδη στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπερασπιζόμενη στο Μόναχο τον τίτλο της από το 2016 και το Αμστερνταμ, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε η καταπληκτική Κυριακοπούλου με τις δύο αθλήτριες να κάνουν το 1-2 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, κάνοντας τους Έλληνες να… φουσκώσουν από περηφάνεια.

Η Στεφανίδη έπαιζε… μόνη και απέδειξε ότι είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο άθλημα τα τελευταία χρόνια! Μπήκε τελευταία στον αγώνα και ξεκίνησε με επιτυχημένο άλμα στα 4.65, ενώ μετά πέρασε το 4.75 και το 4.80 και το 4.85 με την τρίτη, πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων! Μετά δοκίμασε τρεις φορές στα 4.96 χωρίς επιτυχία, αλλά αυτό πολύ μικρή σημασία έχει. Είναι το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την αθλήτρια του Α.Ο Φιλοθέης, από το 2016 και μετά. Χρυσό στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στο Παγκόσμιο του Λονδίνου το 2017 και τώρα στο Βερολίνο.

Φωτογραφία του Kostas Kousis.

Δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο με 4.80 για τη Νικόλ Κυριακοπούλου που πέρασε με την πρώτη τα 4.45, με την δεύτερη τα 4.55 και στη συνέχεια με την πρώτη τα 4.65, τα 4.70 και τα 4.75 κάνοντας ατομικό ρεκόρ για φέτος! Δεν σταμάτησε εκεί, όμως, καθώς πέρασε με την δεύτερη το 4.80! Δεν τα κατάφερε στα 4.85 αλλά το ασημένιο μετάλλιο είναι δικό της ούτως ή άλλως. Τρίτη ήταν η Βρετανίδα Μπράντσου με 4.75.