Παγκόσμιος πρωταθλητής, ετών 17!

Ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στην, ούτως ή άλλως, πλούσια συλλογή του ο 17χρονος Θεσσαλονικιός πρωταθλητής του kick boxing, Δημήτρης Μαυρίδης, ο οποίος την Κυριακή αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, στους αγώνες που έγιναν στα Άνω Λιόσια. Αυτή δεν ήταν η πρώτη παγκόσμια διάκριση για τον νεαρό αθλητή, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου το 2012 σε αγώνες, που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ την προηγούμενη χρονιά (2011) κατέλαβε την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας. Επίσης, το 2014 πήρε το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές πρωτάθλημα της Ιταλίας και συγκεκριμένα στο ομαδικό δύο ατόμων, αλλά και την 3η θέση στο ατομικό στην Αγγλία, ενώ στη συλλογή ρο έχει συνολικά 38 χρυσά μετάλλια, 7 ασημένια και 5 χάλκινα από πανελλήνια πρωταθλήματα και διασυλλογικές διοργανώσεις.

Ο Μαυρίδης ξεκίνησε σε ηλικία 4 ετών την ενασχόλησή του με το kick boxing, ακολουθώντας τα βήματα του μεγαλύτερου αδερφού του, Γιώργου – που έχει στην κατοχή του περισσότερα από 50 μετάλλια στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και δύο χάλκινα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κυπέλλου Ουάκο -, στον σύλλογο «Μαύρος Πάνθηρας» στη Μηχανιώνα.

Γρήγορα, όμως, οι άνθρωποι του χώρου αναγνώρισαν το ταλέντο των δύο παιδιών από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα εδώ και τέσσερα χρόνια να μεταγραφούν και ν΄ ανήκουν πλέον στο δυναμικό του «Ικάρου», συλλόγου της Αθήνας.

Αμφότεροι αποτελούν μέλη των Εθνικών ομάδων, με τον Δημήτρη Μαυρίδη να είναι, παράλληλα, και μαθητής και υποψήφιος φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπου στόχος του είναι να συνδυάσει τη μεγάλη του αγάπη, τον αθλητισμό, με τις σπουδές. Για τον λόγο αυτόν, επιλογή του θα είναι η σχολή των ΤΕΦΑΑ!