Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες στον Arena FM (pics)

Αντιπροσωπεία της Εθνικής ομάδας μπιτς χάντμπολ των γυναικών, που αναδείχθηκε χθες Παγκόσμια πρωταθλήτρια, φιλοξενήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Arena FM 89,4.

Η αρχηγός της ομάδας, Βάσω Σκάρα, η συμπαίκτριά της, Άννα Καλοϊδή και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΟΧΕ και μέλος της επιτροπής μπιτς χάντμπολ, Κώστας Χατζηδημητρίου μίλησαν στον αέρα του ραδιοφώνου για την τεράστια αυτή επιτυχία της ελληνικής ομάδας.

Μεταξύ άλλων τα όσα δήλωσαν:

Για την πορεία προς τον τελικό:

Σκάρα: «Ξεκινήσαμε δυνατά, νικήσαμε εύκολα με 20-10 στο 1ο σετ στον 1ο αγώνα την παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Ισπανία, αλλά τελικά το ματς πήγε στα σουτ-άουτ και τελικά χάσαμε. Από εκεί και πέρα, όμως, η πορεία μας ήταν εκπληκτική και παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπαμε ότι μπορούσαμε».

Καλοϊδη: «Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν το είχαμε φανταστεί. Εκεί πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε».

Για το γεγονός ότι την ώρα που αυτές έδιναν τον δικό τους αγώνα στο Καζάν, η Ελλάδα ζούσε δραματικές στιγμές:

Σκάρα: «Για την Ελλάδα δώσαμε την ψυχή μας και φυσιά τα γεγονότα στην χώρα μας δεν μας άφησαν να το ευχαριστηθούμε όσο θα θέλαμε. Είχαμε πει από την στιγμή που έγιναν τα γεγονότα ότι ό,τι θέση και να παίρναμε θα την αφιερώναμε σε αυτούς τους ανθρώπους».

Για την παρουσία της τερματοφύλακας, Μάγδας Κεπεσίδου, στα σουτ άουτ στον τελικό:

Σκάρα: «Είναι η τερματοφυλακάρα μας. Ήταν άπιαστη και για άλλη μια φορά φοβερή. Παρ’ ότι αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα στη μέση, ήταν η μόνη τερματοφύλακας στην αποστολή και έδωσε και την ψυχή της».

Για το αν κατάλαβαν εκείνη την ώρα τι συνέβη: «Ξεκινήσαμε στον 1ο αγώνα με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Ισπανία, την οποία κερδίσαμε εύκολα στο 1ο σετ με 20-10. Στη συνέχεοα, όμως, αντέδρασε και το ματς πήγε στα σουτ άουτ, με αποτέλεσμα τελικά να χάσουμε το ματς».

Καλοϊδή: «Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα».

Χατζηδημητρίου: «Όλο το γήπεδο ήταν μαζί μας. Δεν υπήρχε άνθωπος να μην παραδεχτεί την ανωτερότητα της ομάδας. Όλοι παραδέχτηκαν ότι η Εθνική μας ήταν μακράν αυτή που άξιζε. Κερδίσαμε τους πάντες».

Για το αν η επιτυχία αυτή ανοίξει τον δρόμο για να παίζει ο κόσμος στις παραλίες πλέον και μπιτς χάντμπολ:

Σκάρα: «Από τα μηνύματα και τις ευχαριστίες και από τον απλό κόσμο που μας βρίσκει έξω, νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη απήχηση. Έγινε μεγάλος ντόρος με αυτήν την επιτυχία. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του αθλήματος και δεν ξέρουμε αν θα ξαναγίνει. Μόνο το πόλο το 2011 οι γυναίκες και εμείς τώρα έχουν πάρει παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Για το αν θα είναι παρούσα στις επόμενες διοργανώσεις, παρ’ ότι είναι στα 45:

Σκάρα: «Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω. Αν θα είμαι καλά στην υγεία μου, γιατί όχι; Δεν θέλω να κόψω τις σχέσεις μου με το άθλημα, ούτε με τη σάλα ούτε με την άμμο. Αυτήν την στιγμή τη περίμενα, την φανταζόμουνα: ν’ ακουστεί ο εθνικό ύμνος στο εξωτερικό, να μας περιμένουν οι κάμερες στο αεροδρόμιο».

Χατζηδημητρίου: «Έχουμε τη μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια στην αποστολή μας, την Βάσω που είναι 45 και τη μικρότερη αθλήτρια, την Νικολίνα Κεπεσίδου, που είναι 16».

Για το τι έγινε στα αποδυτήρια:

Καλοϊδή: «Εγινε ένα πανηγύρι. Πανηγύριζαν μαζί μας και οι άλλες ομάδες. Ήμασταν πολύ χαρούμενες. Δεν μπορώ να το περιγράψω».