“Να γίνει θεσμός”

Η συνέντευξη Τύπου για το 1ο Διεθνές Σεμινάριο- Camp προπόνησης τερματοφύλακα που είναι ενταγμένο στο Βe Αctive

Στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου για το 1ο Διεθνές Σεμινάριο- Camp προπόνησης τερματοφύλακα που θα διεξαχθεί το διάστημα 9-12 Ιουνίου στη Πρέβεζα.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν
Βαγγέλης Συγκούνας (εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού): «Ελπίζουμε αυτή συνεργασία να συνεχιστεί, τόσο με την Ομοσπονδία, όσο και με το τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σε άλλα επίπεδα. Ευχόμαστε να απολαύσετε την διαμονή σας στην όμορφη πόλη μας και να έχει επιτυχία το σεμινάριο που ελπίζουμε να γίνει θεσμός στην Πρέβεζα».

Δημήτρης Χατζημανουήλ (Επίκουρος καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, επιστημονικός υπεύθυνος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του σεμιναρίου):
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πρέβεζας για την βοήθεια και την φιλοξενία, τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ Πρέβεζας κ. Σαρδέλη για την συνεισφορά του, την Περιφέρεια Ηπείρου, την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας και την ΟΧΕ για την βοήθεια που μας παρείχε. Εμείς ως ΤΕΦΑΑ και ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ διοργανώνουμε μεγάλα συνέδρια, συμπόσια, διημερίδες, καθώς και ημερίδες με διεθνή συμμετοχή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο υποτομέας χειροσφαίρισης του τομέα αγωνιστικών αθλημάτων του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ, προσπαθώντας να αποκεντρώσει την πληροφορία και την γνώση σε θέματα που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο των μελών ΔΕΠ που έχει, δηλαδή την προπονητική της χειροσφαίρισης, τα τελευταία χρόνια κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, παρά τις αντίξοες οικονομικές συγκυρίες, που σκοπό έχει να διευρύνει και να μεταδώσει τη γνώση σε περιοχές που θεωρούνται απομονωμένες. Θέλοντας να δώσουμε θεωρητικό έναυσμα και υπόβαθρο για μελλοντική ανάπτυξη στη συγκεκριμένη περιοχή επιλέξαμε την πόλη της Πρέβεζας, η οποία δεν έχει ομάδα χάντμπολ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κλείνοντας τον μεγάλο μας χορηγό τα ΙΕΚ Ξυνή, καθώς και τους υποστηρικτές, οι οποίοι μας βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση».

Στην συνέντευξη Τύπου διαβάστηκε και ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Γκαντή:
«Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά το 1ο διεθνές camp- Σεμινάριο προπόνησης τερματοφύλακα.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτής της πρωτότυπης διοργάνωσης για το ελληνικό χάντμπολ και ειδικότερα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου που στηρίζουν την όλη προσπάθεια.
Είναι δεδομένο ότι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στην αναπτυξιακή της φιλοσοφία δίνει προτεραιότητα στην επιμόρφωση των ελλήνων προπονητών.
Εξάλλου για αυτόν ακριβώς τον λόγο η ΟΧΕ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ, με στόχο την διαρκή επιμόρφωση των ελλήνων προπονητών, η οποία περιλαμβάνει διεθνή σεμινάρια παρουσία έμπειρων καθηγητών από το εξωτερικό.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του 1ου διεθνούς camp- Σεμινάριο προπόνησης τερματοφύλακα.
Η ΟΧΕ ως συνδιοργανώτρια θα είναι πάντοτε αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον».