Στο δρόμο για το Γιουρόπα Λιγκ η Εθνική γυναικών

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πριν από το… ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, που αναχωρεί αύριο για τη Βαρκελώνη, όπου θα διεκδικήσει το πρώτο Γιουρόπα Καπ της LEN.

Στην πόλη όπου το ερχόμενο καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης (σε άνδρες και γυναίκες) η ομάδα του Γιώργου Μορφέση θα διεκδικήσει το πρώτο γιουρόπα καπ. Μια διοργάνωση που ξεκινά για πρώτη φορά φέτος και αποτελεί την απάντηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Γουόρλντ Λιγκ της FINA.

H τελική φάση του Γιουρόπα Καπ θα διεξαχθεί στην Ποντεβέρντα από τις 22 μέχρι και τις 24 Μαρτίου. Η Εθνική ως πρώτη στον όμιλο της δε θα αγωνιστεί στα προημιτελικά και θα περιμένει στον ημιτελικό τη νικήτρια της αναμέτρησης Ολλανδία – Ιταλία για να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό.

Στην αποστολή μετέχουν οι πολίστριες: Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Αλεξάνδρα Ασημάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ελένη Ξενάκη, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Πάτρα, Ιωάννα Χυδηριώτη, Αναστασία Καλαργυρού.

Το πρόγραμμα αγώνων:

Πέμπτη, 22/3
16:00 Ολλανδία – Ιταλία (1)
17:45 Ουγγαρία – Ρωσία (2)

Παρασκευή, 23/3
16:00 Θέσεις 5-6
17:45 Νικητής 1 – Ελλάδα
19:30 Νικητής 2 – Ισπανία

Σάββατο, 24/3
11:15 Θέσεις 3-4
13:00 Τελικός