«Δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος»

Ο Λιούις Χάμιλτον ευχαρίστησε τους πολυπληθείς φίλους του που βρέθηκαν στο Σίλβερστοουν για να παρακολουθήσουν το Βρετανικό Γκραν Πρι, τόνισε ότι δεν θα παραδώσει τα όπλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αποκάλυψε, ότι δεν έκανε δηλώσεις αμέσως μετά τον αγώνα επειδή ήταν εξαντλημένος.

Με χειροκροτήματα και εκδηλώσεις ενθουσιασμού ευχαρίστησαν τον Χάμιλτον οι φίλοι του μετά τον αγώνα για την επική του προσπάθεια, που τον έφερε από την 17η θέση στη δεύτερη πίσω μόνον από τον Φέτελ.
Ωστόσο, ο Βρετανός εξέπληξε τους πάντες, αφού μόλις παρκάρισε το μονοθέσιό του, απέφυγε τις υποχρεωτικές και καθιερωμένες δηλώσεις και κατευθύνθηκε αμέσως στον χώρο χαλάρωσης, για να ετοιμαστεί για την απονομή.

Ο Βρετανός εξήγησε τη συμπεριφορά του ενώπιον των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου, όπου συμμετείχαν οι τρεις πρώτοι του αγώνα στο Σίλβερστοουν, λέγοντας τα εξής:

«Για εσάς είναι εύκολο, να κάθεστε εκεί και να παρακολουθείτε τον αγώνα. Όμως εγώ έχυσα ποτάμια ιδρώτα, έδωσα το 1000% και εξάντλησα όλη μου την ενέργεια. Όταν τερμάτισα, δεν υπήρχε πλέον υπόλοιπη. Περιμένουν από εσένα, ότι θα βγεις από το αυτοκίνητο και θα χαιρετάς και θα χαμογελάς. Όμως τα έδωσα όλα και δεν μπορούσα σχεδόν ούτε να σταθώ. Σήμερα ήταν πολύ κουραστικά. Και είναι κάτι διαφορετικό, όταν βρίσκεσαι επικεφαλής και μπορείς να ελέγχεις την ταχύτητα. Εγώ ερχόμουν από πίσω. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα πλέον άλλο και έπρεπε να πάρω πρώτα ανάσες»

Προηγουμένως είχε κάνει ο Χάμιλτον δηλώσεις στο βάθρο την ώρα της απονομής και είχε αναφερθεί και στους οπαδούς του. «Αυτός είναι ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς με το καλύτερο κοινό. Λυπάμαι, που δεν τα κατάφερα σήμερα. Όμως οι οπαδοί με κράτησαν σήμερα όρθιο. Πιστέψτε με, δεν πρόκειται να παραδώσω τα όπλα», υπογράμμισε ο οδηγός της Mercedes και συμπλήρωσε: «μπορούσα να τους βλέπω όλη την ώρα με την άκρη των ματιών μου, πώς με επευφημούσαν σε κάθε γύρο, σε κάθε στροφή. Αυτό με ενέπνευσε, να φτάσω τόσο πολύ μπροστά».