«Χρυσή» στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου στο Βερολίνο

Στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Την καλή παράδοση της Ελλάδας στο τριπλούν συνέχισε η Βούλα Παπαχρήστου , η οποία κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρα της και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η πρωταθλήτρια μας επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση της και το τίτλο του φαβορί και με 14,60 μ. (-0,1) ισοφάρισε την δική της κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη , ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο τριπλούν. Η Παπαχρήστου ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρο άλμα, την ίδια στιγμή που η Γκίρις (14,45 μ.) και Πελετέιρο (14,42)  μπήκαν  δυνατά. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι δεν έκρυψε από την αρχή την αυτοπεποίθηση της και γνωρίζοντας πως είναι στην καλύτερη κατάσταση από τις 12 του τελικού, δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει μόλις στο δεύτερο άλμα της. Η 29χρονη διατήρησε την παρουσία της στο βάθρο των νικητριών, αφού ήταν τρίτη πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ, κατακτώντας το τέταρτο χρυσό της χώρας στο αγώνισμα. Η σημερινή ήταν η δεύτερη φορά που η Ελλάδα κατακτά χρυσό στο τριπλούν, αφού το 1998 η Όλγα Βασδέκη είχε αναδειχθεί νικήτρια με 14,55 μέτρα.

Η κορυφαία άλτρια των τελευταίων ετών μετά το 14,60 μ. έκανε τρία άκυρα άλματα, ενώ στην έκτη της προσπάθεια και έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη προσγειώθηκε στα 14,32 μ. και στη συνέχεια έσπευσε να πανηγυρίσει με την ελληνική σημαία. Για μία ακόμη μέρα το κλίμα στις εξέδρες ήταν φανταστικό, αφού τα μέλη της ελληνικής αποστολής ήταν παρόντα για να στηρίξουν την Παπαχρήστου και να πανηγυρίσουν μία ακόμη διάκριση. Για την ιστορία το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Γκίρις (Γερμανία) με 14,45 μ. και το ασημένιο στην Πελετέιρο (Ισπανία) με 14,44 μέτρα.

Η Παπαχρήστου, που προερχόταν από τραυματισμό τον Μάιο, έκανε υπομονή, μένοντας προσηλωμένη στο στόχο της, επιστρέφοντας υγιής και δυνατή το κατάλληλο τάιμινγκ και φυσικά πιο αποτελεσματική από ποτέ. Η Ελλάδα κατέκτησε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση και το τέταρτο στο σύνολο. Παράλληλα η έμπειρη αθλήτρια έκανε τέσσερα τα μετάλλια της σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία τρία χρόνια, αφού ήταν τρίτη το 2016 στο Παγκόσμιο κλειστού του Πόρτλαντ και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού του Άμστερνταμ, ενώ το 2017 ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό κλειστού.