Χ.Ιακώβου στον Αrena FM: » Ήταν άκομψος ο τρόπος του Πύρρου» (audio)

O πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου, μίλησε στον Arena FM για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τις αλλαγές στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, αλλά και την απόφαση του Πύρρου Δήμα να καθαιρέσει τον Βαλέριο Λεωνίδη από την θέση του προέδρου της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά όσα είπε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4:

“Θα φωνάξουμε όλοι μαζί στο συλλαλητήριο την Κυριακή στις 4 του Φλεβάρη. Όποιος θέλει να είναι Μακεδόνας, πρέπει να έχει ελληνική συνείδηση, οι Μακεδόνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την αρχαία εποχή γενικότερα ήταν οι βασικοί σπόνσορες, αυτοί έδινα λεφτά, αυτοί έφτιαξαν ναούς και αγάλματα και πολλά άλλα».

Για το αν θα υπάρχει ανταπόκριση στο Αθηναϊκό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό:

“Ναι φυσικά, πολλοί φίλοι μου λένε ότι θα πάνε. Θα πάει καλά, δυστυχώς εγώ δεν θα μπορέσω να δώσω το παρών γιατί έχω να πάω στη σχολή προπονητών».

Για την προσφώνηση των Σκοπίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

“Αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα στο παγκόσμιο εφήβων στην Αυστραλία, ύψωσαν σημαία που έγραφε Μακεδονία. Αντιδράσαμε τότε. Ή αυτοί η εμείς είπαμε και κατέβασαν τη σημαία αμέσως κι έτσι αγωνιστήκαμε χωρίς προβλήματα. Πρέπει να τελειώσει αυτό,  πρέπει να φύγει αυτό το όνομα. Δεν είναι αστείο!Είναι Σλάβοι κι όχι Μακεδόνες. Να το πάρουν απόφαση οι πολιτικοί μας, όσο κι αν τους πιέζουν οι απ’ έξω. Ο γιος μου μού λέει «σταμάτα ρε μπαμπά», αλλά εγώ δεν μπορώ.”

Για τα προβλήματα στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και τις τελευταίες εξελίξεις:

“Κάθε ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές, ο τρόπος είναι που μετράει. Δουλεύαμε τόσα χρόνια όλοι μαζί, εγώ, ο Βαλέριος και ο Πύρρος και φέραμε επιτυχίες. Δεν στέλνεις έτσι ένα e-mail και λες φύγε. Ο Πύρρος με τον Βαλέριο ήταν συναθλητές, συνεργάτες, θεωρώ έπρεπε να το διαχειριστεί καλύτερα. Ήμασταν όλοι μαζί!»

Για τις αποφάσεις του Πύρρου Δήμα:

“Έχουμε καλούς αθλητές σε όλη την Ελλάδα. Πολλά παιδιά μετά τις αλλαγές επέστρεψαν στα μέρη τους, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα και να λυθούν τα προβλήματα. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Είναι καθαρά απόφαση του Πύρρου. Εγώ του είπα μόνο να το σκεφτεί καλά και να μην φέρει αναστάτωση. Μου απάντησε ότι τα έχει σκεφτεί όλα».

Για το αν θα πάει σε εκλογές η ομοσπονδία:

“Αν γίνουν εκλογές θέλω να συμμετέχω. Ένα ψηφοδέλτιο βγαίνει, αν με ψηφίσουν θα είμαι στο συμβούλιο. Δεν πάω για πρόεδρος, καλύτερα να πάρουν την θέση αυτή νέοι άνθρωποι, αλλά μέσα στην ομοσπονδία θεωρώ ότι θα είμαι χρήσιμος. Να μπορώ να πω κι εκεί αυτά που λέω τώρα σε εσάς. Θέλει δουλειά και στην πολιτική και στην ανάπτυξη της ομοσπονδίας. Θα κοιτάξω να είμαι μέσα αν γίνουν εκλογές, αν με θέλουν φυσικά.”

Για το αν μίλησε με τον Βαλέριο Λεωνίδη:

«Μίλησα με τον Βαλέριο, είναι στεναχωρημένος, δεν του είπε τίποτα ο Πύρρος. Ήταν άκομψος ο τρόπος του Πύρρου. Αλλάξανε κλειδαριές και ο ίδιος ο Βαλέριος δεν του έδωσε το κλειδί γιατί δεν του το ζήτησαν. Πιστεύω θα λυθεί το ζήτημα για το καλό του αθλήματος. Έχουμε μεσογειακούς αγώνες σύντομα. Η Ομοσπονδία πρέπει να έχει καλές σχέσεις μετα σωματεία, γιατί αυτά εκπροσωπούν τη χώρα. Η πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Τόκιο είναι κάτι δύσκολο, αφού πλέον θα κρίνεται με ατομικά κριτήρια. Για να πας στην Ολυμπιάδα, θα πρέπει να είσαι μέσα στους 14 καλύτερους του κόσμου».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ: