Αποζημιώσεις 420 εκατ. στις αθλήτριες που κακοποιήθηκαν στο Μίσιγκαν

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν θα αποζημιώσει τις αθλήτριες που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από τον Λάρι Νάσαρ, με 500 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 420 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό ανακοινώθηκε από την νομική εκπροσώπηση Stewart & Finaldi, των 332 κοριτσιών κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Ο Nάσαρ εκτίει ποινή φυλάκισης 60 ετών για παιδική πορνογραφία, ενώ για σεξουαλική κακοποίηση αντιμετωπίζει ποινή από 40 έως 175 χρόνια. Η υπόθεση είχε επιπτώσεις στον αθλητισμό των ΗΠΑ, αφού παραιτήθηκαν από Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή (USOC) αλλά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, όπου ο Νάσαρ εργάστηκε διαπράττοντας τα αδικήματα που κατηγορείται, όλοι είναι συγκλονισμένοι, γίνονται διαδηλώσεις και υπάρχουν αφίσες σ εόλα τα σημειά του, σχετικά με την υπόθεση για αρκετές εβδομάδες.

Μετά την παραίτηση της Λου Ανα Σιμόν, προέδρου του Μίτσιγκαν, στο πανεπιστήμιο διεξάγεται ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με ορισμένα κρυμμένα αρχεία, που αφορούν τις πρώτες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ήταν τότε που είχε παραιτηθεί ο αθλητικός διευθυντής του Πανεπιστημίου Μαρκ Χόλις, μετά από 10 χρόνια εργασίας. «Γιατί παραιτούμαι; Γιατί νομίζω ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία κάθαρσης αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι χρειάζονται διευκρινήσεις», είχε πει τότε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ