Στον τελικό του Παρισιού ο Πετρούνιας

Στον τελικό των κρίκων στο τσάλεντζ καπ του Παρισιού προκρίθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας μαζί με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.

Η διοργάνωση, αποτελεί πρόβα τζενεράλε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης που θα γίνει στο Μόντρεαλ σε δύο εβδομάδες. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, στον πρώτο του αγώνα μετά τον Απρίλιο, οπότε και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ απέδειξε και πάλι γιατί είναι ο κορυφαίος στο αγώνισμα των κρίκων.

Με 15,450 βαθμούς, σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30, ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία του προκριματικού και έδειξε ότι δεν έχει σαρώσει τυχαία όλα τα χρυσά μετάλλια τα τελευταία χρόνια. Ο Πετρούνιας είναι αυτόματα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της Κυριακής.

Ελπίδες όμως για την κατάκτηση ενός μεταλλίου έχει και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Ο δεύτερος Έλληνας αθλητής των κρίκων εκτέλεσε πολύ καλά το ανανεωμένο πρόγραμμά του και με 14,700 βαθμούς πέρασε ως τέταρτος στον προκριματικό και ελπίζει σε βάθρο.