Παπαμιχαήλ : «Ήταν μια διαφορετική χρονιά για μένα»

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έκανε καλύτερη επίδοση από το Πεκίνο (1:24:11), αλλά ολοκλήρωσε σε χειρότερη θέση από ότι το 2015 (25ος), στα 20χμ. Με το 1:23:56 και την 42η θέση στο παγκόσμιο πρωταθλημα του Λονδίνου ολοκλήρωσε μια σεζόν… πρωτόγνωρη για τον ίδιο.

Με τη θερμοκρασία σήμερα να έχει ανέβει για πρώτη φορά μέσα σε 10 μέρες στους 22 βαθμούς και σε πλήρη ηλιοφάνεια, ολοκληρώθηκε ο αγώνας των 20χλμ. με τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, όπως και τους υπόλοιπους βαδιστές (πλην Λατινοαμερικάνων) να έρχονται στη μεικτή ζώνη ιδιαίτερα καταπονημένοι. «Από το ζέσταμα φάνηκε ότι ο καιρός θα μας δυσκολέψει. Αποφάσισα να ξεκινήσω συντηρητικά στην αρχή γιατί ήξερα ότι οι περισσότεροι θα… ‘καρφώσουν’. Δεν μπόρεσα όμως να ακολουθήσω το ρυθμό» τόνισε ο Έλληνας βαδιστής και συμπλήρωσε: «είχα δουλέψει πολύ τον τελευταίο καιρό στο Καρπενήσι. Η προετοιμασία μου πηγε καλά και ήρθα εδώ περιμένοντας κάτι καλύτερο. Ωστόσο ήταν μια δύσκολη χρονιά για έμενα. Θα έλεγα, διαφορετική. Πάλευα μόνος μου…».
Το πρόσημο ωστόσο για τον Παπαπμιχαήλ από την προσπάθεια του στο παγκόσμιο του Λονδίνου, είναι θετικό. «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος. Θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα σίγουρα. Να κάνω καλύτερο χρόνο, όμως δεν μπορώ να πώς ότι έχω απογοητευτεί. Συνεχίζουμε για το επόμενο…».