«Πανέτοιμοι στην πρεμιέρα»

Παίκτης-κλειδί στον περυσινό πρώτο ημιτελικό της Α1 χάντμπολ κόντρα στην ΑΕΚ, όταν η ομάδα χρειάστηκε το κάτι παραπάνω, για να μην βρεθεί… προ εκπλήξεως. Ο λόγος για τον αριστερό ίντερ του ΠΑΟΚ, Απόστολο Παλάσκα, ο οποίος μέσω της «Anena Press», σχολιάζει τη νέα δύσκολη σεζόν και μιλάει για την μέχρι τώρα προετοιμασία.

Αποστόλη, συμπληρώσατε ένα μήνα προετοιμασίας μέχρι τώρα. Σε τι κατάσταση βρίσκεστε;

«Η προετοιμασία εξελίχθηκε και εξελίσσεται πολύ καλά, θεωρώ ότι η δουλειά που έχει γίνει από όλους είναι καλή, καθώς όλα τα παιδιά δίνουν το 100%. Δουλεύουμε καθημερινά σε κομμάτια της τακτικής και φυσικής κατάστασης για να βελτιωθούμε. Όσο περνάει ο καιρός, θα αρχίζουμε να “λυνόμαστε” περισσότερο, ώστε να βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Πλέον έχουμε μπει σε πιο αγωνιστικούς ρυθμούς και θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ».

Σας αγχώνει λίγο παραπάνω το ότι στην πρεμιέρα θα βρείτε αντίπαλο την ΑΕΚ και μάλιστα εκτός έδρας;

«Δεν νομίζω ότι μας αγχώνει, ίσα-ίσα μας βοηθάει αυτό στο να είμαστε πιο προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι, γιατί γνωρίζουμε πως απέναντι μας θα έχουμε έναν παραδοσιακά δύσκολο αντίπαλο. Οπότε μας κάνει περισσότερο καλό, παρά κακό».

Περιμένεις ένα πιο ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα;

«Ναι, θεωρώ πως φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Είδαμε ομάδες που ενισχύθηκαν αρκετά με καλούς παίκτες, έγινε καλή μοιρασιά γενικά στις ομάδες, ήρθανε ξένοι αθλητές και προβλέπω να είναι πιο δύσκολη η χρονιά. Αυτό σημαίνει βέβαια πως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πιο δύσκολες έδρες, οπότε θα πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια, για να μην έχουμε βαθμολογικές απώλειες». 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σας στήριξε πέρυσι αρκετά. Τι θέλεις να του πεις;

«Ο κόσμος θέλουμε να είναι δίπλα μας όπως ήταν και πέρυσι, αλλά πιο πολύ φέτος, καθώς προερχόμαστε από την κατάκτηση του νταμπλ. Φαίνεται πως ο κόσμος μας στηρίζει ήδη, καθώς τα διαρκείας κινούνται με καλό ρυθμό όπως μαθαίνουμε. Ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτό, γιατί για εμάς τους ερασιτέχνες αθλητές, αυτή η κίνηση του κόσμου μας δίνει έξτρα κίνητρο και δύναμη. Όταν ο κόσμος έρχεται στην Μίκρα, παίρνουμε μεγάλη ώθηση, νομίζω πως φέτος θα τους χρειαστούμε περισσότερο γιατί θα είναι μια δύσκολη χρόνια, γιατί όλοι οι αντίπαλοι θέλουν να μας εκθρονίσουν από την πρώτη θέση».