Μαρκόπουλος: «Να μην τους αφήσουμε να σουτάρουν»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε ενόψει του παιχνιδιού με την Βέντσπιλς και τόνισε πως οι Λετονοί διαθέτουν παίκτες που οργανώνουν και μπορούν να σκοράρουν σε πολλές περιπτώσεις.

Δε θέλησε να κάνει συγκρίσεις με το ματς προ διετίας στο Euro Cup, ενώ ελπίζει να αγωνιστεί την τελευταία στιγμή κάποιος εκ των τριών τραυματιών. Τέλος, υπογράμμισε πως υπάρχει πίεση μετά τις συνεχόμενες ήττες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός: 

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα η οποία διεκδικεί την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχει αρκετά καλό υλικό, με δύο πολύ καλούς Αμερικανούς. Ο Ντιν είναι ένας καλός οργανωτής που μπορεί και ‘διαβάζει’ το παιχνίδι και μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να δημιουργήσει και για τον εαυτό του, αλλά και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Επίσης, ο Κάμπελ μπορεί να διεισδύσει σε οποιαδήποτε άμυνα και να απειλήσει με μακρινά σουτ. Γενικά, είναι μια ομάδα η οποία, αν βρει χώρο, σουτάρει ακόμα και στον αιφνιδιασμό. Εμείς θα πρέπει να μην τους δώσουμε καθόλου χώρο για να κινηθούν και να σουτάρουν, αλλά και να κλείσουμε την άμυνά μας για να αντιμετωπίσουμε τις διεισδύσεις τους.

Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό. Τα ρόστερ των ομάδων είναι διαφορετικά, καθώς οι ομάδες είναι αλλαγμένες. Νομίζω δεν υπάρχει καμία σύγκριση εκείνου του παιχνιδιού με το αυριανό.

Αυτή τη στιγμή, έχουμε τρεις απόντες. Ελπίζουμε να αγωνιστεί κάποιος, έστω και για λίγο, αλλά αυτό θα φανεί το πρωί της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής, ο Τέιλορ είναι αυτός που έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει. Θα συνεχίσει τη θεραπεία μέχρι αύριο το πρωί και, παρά το γεγονός ότι το πόδι του είναι ελάχιστα πρησμένο, μπορεί να αγωνιστεί.

Όταν η ομάδα χάνει ορισμένα παιχνίδια που θα έπρεπε να είχε κερδίσει, η πίεση μεγαλώνει. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν ματς, στα οποία αν βρεθεί σε καλή μέρα η ομάδα, μπορεί να τα κερδίσει και να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης, σε συνάρτηση πάντα με τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου».