Κυριάκος: «Θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα φέτος»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος φιλοξενήθηκε στον Arenafm 89,4 και στην εκπομπή του Νίκου Τζαντζαρά και αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Εγώ αν ήμουν κατηγορούμενος για κάτι που αφορά τη δουλειά μου, θα ήμουν έξω από τα δικαστήρια όλη την ώρα. Δεν θα περίμενα 14 μήνες να εκδικαστεί η υπόθεση και να αποδείξω ότι είμαι αθώος. Έχω μια αίσθηση ότι προχωράει η υπόθεση και γίνονται σωστά βήματα.”

Για την πρώτη εντύπωση από τη νέα ΕΠΟ: “ Τα πράγματα είναι περίπλοκα, οι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά θέματα. Υπάρχει μαι σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάντως.

Για το ότι υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει ότι στην διαιτησία δεν άλλαξε τίποτα: Η διαιτησία δεν είναι της ΕΠΟ. Ναι προφανώς και έχει μια ευθύνη για καλή λειτουργία της ΚΕΔ, αλλά η διαιτησία ανήκει στη FIFA. Η φετινή διαιτησία δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια παρά μόνο σε ελάχιστο βαθμό. Ας φύγουμε από αυτό το θέμα. Σίγουρα δεν έχει κάνει λάθος προς όφελος του ΠΑΟΚ, τουναντίον έχει κάνει εις βάρος του χοντρό λάθος στην Λάρισα. Φέτος πάντως δεν προσανατολίζονται τα λάθη της προς όφελος ενός και αυτό είναι καλό. Ασφαλώς και υπάρχει ακόμη καχυποψία, 30 40 χρόνια υπάρχει μια κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που βιάζει την κοινή λογική”

Για το καλοκαίρι του ΠΑΟΚ: “Πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε όλες τις συνθήκες για να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, είναι αυτοσκοπός για εμάς αυτό.

Για τις κινήσεις στο θέμα των προπονητών που δεν δείχνουν αυτό το σκοπό: “Τα λάθη έγιναν πάνω στην προσπάθεια αυτή. Ναι αλλάξαμε προπονητή, παραδεχτήκαμε ότι κάναμε λάθος. Στο τέλος όμως θα καταφέρουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Θα πρεπε να ξεκινούσαμε καλύτερα και με μεγαλύτερο πλεονέκτημα το καλοκαίρι αλλά είναι ποδόσφαιρο, θα γίνουν λάθη.”

Για το αν διορθώθηκαν αυτά τα λάθη: “Φυσικά, εννοείται. Και δεν είναι άποψη ενός η δύο αυτό μέσα στην ομάδα, αλλά όλων. Μια ομάδα δεν κρίνεται μόνο από τους αγώνες, αλλά και από την δουλειά μέσα στην βδομάδα και το πως βγάζει αυτά τα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως επίσης και από την μεταδοτικότητα του προπονητή στους παίκτες. Όλα αυτά μας πηγαίνουν καλά, εκτός από την αναποτελεσματικότητα στα εκτός έδρας ματς.”

Για το λόγο που συμβαίνει αυτό(τα εκτός έδρας αποτελέσματα)και δεν βγάζει τσαμπουκά η ομάδα: “Μια χαρά τσαμπουκά βγάζουμε. Δύο κόκκινες και 15 κίτρινες είναι πάθος και τσαμπουκάς.

Και ο τσαμπουκάς νεύρο είναι. Ακόμη και στο ματς με τον Ολυμπιακό κυριαρχικό ποδόσφαιρο παίξαμε, σπάνια το κάνουμε εκεί αυτό. Η ομάδα έχει ποιότητα και οφείλει να επενδύσει σε αυτή. Χρειαζόμαστε και όλα τα άλλα αλλά αυτό είναι το βασικότερο.”

Για το ότι υπήρξε παλαιότερα ποιότητα αλλά δεν αξιοποιήθηκε: “ Παλαιότερα δεν ήμασταν έτοιμοι ούτε ποδοσφαιρικά ούτε οργανωτικά να υποδεχθούμε και να αξιοποιήσουμε αυτήν την ποιότητα. Διαφωνώ ότι τώρα δεν μπορούμε.”

“Οι παίκτες παίρνουν πολλά λεφτά εντάξει,αλλά αν δεν έχουν χαρά μέσα τους, δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να διατηρήσουμε την χαρά του παιχνιδιού.

Εάν το κάνουμε αυτό θα φτάσουμε πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν πρέπει απλά να νιώθουν ανακουφισμένοι που κέρδισαν επειδή δεν θα ακούσουν τα μύρια όσα από τους οπαδούς.

Δεν λέω ότι φταίνε οι οπαδοί σε αυτό. Η ομάδα πρέπει να τους εκπαιδεύσει πάνω σε αυτό. Πρέπει να πιάνουμε καλή απόδοση, για να κρατάμε και το ενδιαφέρον του κόσμου, δεν γίνεται να περιμένουμε από μόνος του ο κόσμος να δείχνει υπομονή, αν δεν κάνουμε και εμείς κάτι. Τους χρωστάμε τίτλους, τα υπόλοιπα τα έχουμε καταφέρει. ”

Για το αν μπορεί να στηριχθεί στον Λουτσέσκου αυτός ο στόχος( των τίτλων): Φυσικά, είμαστε πεπεισμένοι για αυτό. Μπορεί να αξιοποιήσει την ποιότητα μας. Αν το κάνει θα είμαστε πρωταθλητές. Όλοι αμφισβητούνται από τον Οκτώβριο. Οι παίκτες και τα αποτελέσματα φέρνουν στήριξη στον προπονητή. Δεν υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Δεν έχει ποδοσφαιρική λογική αυτό.”

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πήγε κόντρα σε πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Ήμασταν οι “χαζοί” όταν ξεκινούσαμε να εναντιωνόμαστε στο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να που αλλάζει αυτό όμως. Ο κόσμος έχει να δει 30 χρόνια πρωτάθλημα δεν τον κατηγορώ, όταν φέρουμε τίτλους θα εκσυγχρονίσουμε την λογική μας. Δεν έχουμε εμπειρία πρωταθλητισμού και για μας το λέω αυτό, όταν την αποκτήσουμε θα μπορέσουμε να την διδάξουμε.

Για το αν μπορεί ο Λουτσέσκου να κάνει πρωταθλητισμό: “Κανείς δεν ξέρει από πανεπιστήμιο μέχρι να μπει. Έτσι και ο Λουτσέσκου. Τον έμαθε ήδη τον πρωταθλητισμού. Θα περάσουμε μέσα από πίκρες αλλά θα τα καταφέρουμε. Και μιλάω για φέτος, είμαι από τους πιο αισιόδοξους.

Για τις αναρτήσεις του Γιώργου Σαββίδη στο Instagram: “ Είναι λίγο οπαδικές το καταλαβαίνω. Αλλά πρέπει να σκεφτείτε και ποιον έχετε απέναντι σας. Έχει αποκτήσει το μικρόβιο, την τρέλα και την αγαπάει την ομάδα. Δεν είναι κάθε μέρα εδώ ενώ το θέλει και το ζει αλλιώς. Μην ξεχνάμε ότι έχει και ευθύνες μέσα στην ομάδα, συμμετέχει σε κρίσιμες αποφάσεις. Έχει την ανάγκη να κάνει πλάκα και να πειράζει καμιά φορά.

Για το αν ξεφεύγει από την πλάκα κάποιες φορές αυτό: “ Είναι στο μέτρο του καθενός αυτό.»

Για την κατάσταση του Μαουρίσιο: “ Πάει καλά. Δεν ξέρω αν θα τον στείλουμε στη Ρουμανία για πλακούντα! Ψυχολογία και διάθεση είναι το καλύτερο. Ότι πιστεύει ο καθένας ότι θα τον βοηθήσει.”

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ: