«Έπιασαν κότσο τον Ολυμπιακό με τις μεταγραφές στο βόλεϊ»

Αρκετό ενδιαφέρον είχαν οι χθεσινές (01/6) δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρής και κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη αλλά και στην συνέχεια στον Arena FM 89.4 (Ακούστε ΕΔΩ)

Το www.arenafm.gr παρακολούθησε την Γενική Συνέλευση, εκεί όπου ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν το «ασπρόμαυρο» βόλεϊ. Μέσα σε αυτά, ήταν και οι ηχηρές μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός, ώστε να εκθρονίσει το τμήμα από την κορυφή. Μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν υπάρχει ουσία στο να ζητήσει ο ΠΑΟΚ βοήθεια από τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς όπως υπογράμμισε: «θα έχει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο είτε με 500.000, είτε με 700.000 ευρώ».

Παράλληλα δίνει στον κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται στο τμήμα βόλεϊ, μην ξεχνώντας να αναφερθεί στις πολύτιμες βοήθειες των Ανδρέου – Τσαλόπουλου τονίζοντας πως: «Πρωταγωνιστεί, κάτι που ξεκίνησε ο Ανδρέου» και «ήρθε ο Τσαλόπουλος μεγάλος χορηγός στο βόλεϊ».

Αρχικά ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ απάντησε σε διάλογο που είχε με μέλος του Ερασιτέχνη πως: «Την προσπάθεια που κάνετε να γράψουμε μέλη την επιδιώκουμε. Τα μέλη πλήρωναν 108 ευρώ, το κάναμε 64 και τώρα 36. Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Δεν υπάρχει εσωστρέφεια. Δεν είμαστε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Όσες φορές γράφτηκαν μέλη υπήρχε ιδιοτέλεια και πρόγραμμα άλωσης του ΑΣ. Ποιον διώξαμε;. Όσοι θέλουν να έρθουν είμαστε ανοιχτοί. Στο βόλεϊ είχαμε 10 χιλιάδες κόσμο και μετά τίποτα στα διαρκείας, δεν αντέχω άλλο. Το βόλεϊ στοιχίζει 700 χιλιάδες ευρώ. Οι Ανδρέου και Τσαλόπουλος έβαλαν από 150 χιλιάδες ευρώ. Άλλος έβαλε τα πιο πολλά, όχι ο Μαρινάκης πάντως… Από εισπράξεις διαρκείας έχουμε μόλις 10 χιλιάδες ευρώ. Ο ΠΑΟΚτσής έρχεται μόνο στις επιτυχίες. Να πετύχουμε παιδεία ΠΑΟΚτσήδικη. Και χτες πάλι ο κόσμος ήρθε γιατί διεκδικεί στόχους (σε έξαλλη κατάσταση…)».

Στην συνέχεια ανέφερε πως: «Ιδιαίτερο τμήμα το βόλεϊ, έχει πάνω από το 1/3 του προϋπολογισμού. Πρωταγωνιστεί, κάτι που ξεκίνησε με τον κ. Ανδρέου, αλλά πλέον έχει σταματήσει. Έβαλε χρήματα (σ.σ. Ανδρέου), αλλά μπροστά σε αυτά που χρειαζόντουσαν ήταν λίγα. Φέτος είναι πιο δραματική χρονιά. Ρίχνουμε το βάρος στο να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τα ίδια χρήματα. Ο Σεπέδα είναι ακριβότερος του Γκόμεζ. Δεν κάναμε μείωση του μπάτζετ. Κάποια στιγμή που παραιτήθηκε ο προπονητής κρίναμε βάζοντας τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα, ότι θα πρέπει να έρθει ο κ. Καλμαζίδης και ήρθαμε σε επαφή μαζί του. Τότε ευτυχώς ήρθε ο Τσαλόπουλος μεγάλος χορηγός στο βόλεϊ. Όμως όποιοι και αν είναι οι χορηγοί, κουμάντο κάνει ο Ερασιτέχνης, όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε αυτόν. Ο Αμοιρίδης ανέλαβε τα πάντα στα τμήματα του, οι άλλοι ένα ποσοστό. Και φέτος θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Τον μοναδικό αντίπαλο μας τον τρελάναμε. Έδωσαν 500 χιλιάρικα για έναν παίκτη με συνολικό μπάτζετ 2 εκατομμύρια ευρώ. Είχαμε συμφωνήσει με έναν Κουβανό ακραίο και τον πήραν αυτοί με τρεις φορές παραπάνω χρήματα. Είχαν μπάτζετ 800 χιλιάρικα και το πήγαν στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Και του χρόνου εδώ θα είμαστε, με το ίδιο τρόπαιο, παρά τη διαφορά στα λεφτά».

Ενώ παράλληλα τόνισε στον Arena FM 89,4 πως: «Ο Σαββίδης μας είπε πως: «ότι θέλετε είμαι εδώ…», αλλά εμείς τι να κάνουμε; Επειδή έπιασαν κότσο τον Ολυμπιακό και πήρε τον Αγκάμεζ με 500.000 ευρώ, να πάμε να πάρουμε και εμείς έναν τέτοιο παίκτη; Δε θέλω να πω πόσο πήραμε εμείς τον Γκόμεζ. Δε θέλω να κυκλοφορεί. Εμείς θέλουμε να παίρνουμε παίκτες στην αξία τους και αν είναι δυνατόν και κάτω από την αξία τους. Άρα λοιπόν δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Δε θα πούμε τον κ. Σαββίδη δώσε 500.000 ή 1 εκατ. ευρώ για να φτιάξουμε το τμήμα βόλεϊ. Γιατί και 500.000 και με 700.000 ευρώ, την ίδια ομάδα θα κάνουμε. Δεν θα πάμε να πάρουμε έναν παίκτη υπερεκτιμημένο».