«Ο Άρης θα επιστρέψει στην Α1»

 Ο έφορος του τμήματος πόλο του Άρη, Πασχάλης Καραγιάννης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την προσπάθεια που ξεκίνησαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του πριν από τρία χρόνια, για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, αλλά και τους φετινούς στόχους.

Όσα είπε στον ArenaFM 89.4 o Πασχάλης Καραγιάννης:

«Ο Άρης είναι ο τέταρτος σύλλογος σε πλήθος τίτλων στην υδατοσφαίριση, μετά τον Εθνικό, τον Ολυμπιακό και τη Γλυφάδα», σχολίασε αρχικά, για να προσθέσει: «Πριν από τρία χρόνια, μια ομάδα από παλιούς συναθλητές μου μπήκαμε μπροστά για να ξαναφτιάξουμε το τμήμα. Το τμήμα είχε τότε μόλις ένα δελτίο. Στην ουσία παραλάβαμε καμένη γη. Δεν είχαμε τίποτα απολύτως. Ακόμα και τα λιγοστά μέτρα που αναλογούσαν στον Άρη σε Ποσειδώνιο και Εθνικό κολυμβητήριο, τα κατάλαβαν οι άλλοι σύλλογοι».

Επίσης, ο κ. Καραγιάννης στάθηκε στα βήματα που έγιναν ανά χρονιά: «Την πρώτη χρονιά φτιάξαμε μια ομάδα για να κατέβουμε στο πρωτάθλημα. Μετά βάλαμε γερές βάσεις, φτιάχνοντας τα ηλικιακά τμήματα και τις ακαδημίες, με σκοπό να φτιάξουμε το σύλλογο από την αρχή. Την επόμενη χρονιά έπρεπε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει την άνοδο. Τα καταφέραμε. Πέρυσι μας άρεσε η… άνοδος και το γεγονός ότι ήμασταν πετυχημένοι σε αυτό που κάναμε και βάλαμε τις βάσεις για κάτι πιο μεγάλο και ολοκληρωμένο», για να εξηγήσει: «Πήραμε, λοιπόν, έναν προπονητή, τον Μανώλη τον Γούναρη, ο οποίος είναι επαγγελματίας, γνωρίζει πολλά πράγματα και βάλαμε έναν στόχο τετραετίας. Είμαστε ήδη στον τρίτο στόχο και η ομάδα βρίσκεται στην Α2. Επίσης, στόχος μας είναι να φτιάξουμε τα τμήματα των μίνι, παίδων, παγκορασίδων, κορασίδων, ώστε να υπάρχει μια ευρωστία παιδιών, η οποία με τη σειρά της αποτελεί και ‘οξυγόνο’ στον οικονομικό τομέα για τον σύλλογο.

Είμαστε ένα τμήμα αυτοδημιούργητο, που συντηρείται από τα δικά του τα έσοδα». Επίσης, ερωτηθείς για τη βοήθεια του Ερασιτέχνη είχε να πει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ερασιτέχνη γιατί μας παραχωρεί αρκετές ώρες στο κολυμβητήριο του ‘Κλεάνθης Βικελίδης’ για να μπορούν να κάνουν προπονήσεις τα παιδιά των ακαδημιών μας.

Με διαφορετικό τρόπο ο Ερασιτέχνης μας δεν μπορεί να μας βοηθήσει, γιατί δεν βοηθιέται και ο ίδιος από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Και εμείς, από την πλευρά μας, προσέχουμε και συντηρούμε το ‘Βικελίδης’ σαν το σπίτι μας».

Σε ερώτηση για το αν ο Άρης θα επιστρέψει στο Ποσειδώνιο από την στιγμή που αυτό άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, είχε να πει: «Οι ακαδημίες μας θα παραμείνουν στο ‘Βικελίδης’, εκεί που χτυπάει η καρδιά του συλλόγου μας, ενώ το παιδικό θα κάνει προπόνηση πριν από το ανδρικό στο Ποσειδώνιο. Το ζητήσαμε εμείς, διότι είμαστε πλέον στην Α2, που έχει άλλες απαιτήσεις. Είμαστε γηπεδούχοι, είμαστε στις μεγάλες ομάδες, έχουμε ξαναμπεί στον χάρτη και με την αγωνιστικότητά μας και με τη συνέπειά μας και πολύς κόσμος θέλει να έρθει στον Άρη για να παίξει πόλο. Βλέπω παιδιά που είχαν φύγει πριν από τρία χρόνια από τον σύλλογο και έχουν αρχίσει α επιστρέφουν».

Όσο για το ποιος είναι ο φετινός στόχος, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε ότι: «Στόχος μας είναι να παίξουμε στα πλέι-οφ. Δεν θέλουμε ο Άρης να είναι κομπάρσος. Ήδη η ομάδα έχει ενισχυθεί με τρεις μεταγραφές, που είναι πολύ μεγάλες για την κατηγορία», ενώ αναφερθείς στην Α1 τόνισε πως «προσπαθούμε το τμήμα να πάει και να ξαναπαίξει στην Α1. Νομοτελειακά θα πάμε στην Α1, όμως, μπορεί λίγο ν’ αργήσουμε. Δεν θέλουμε να πάμε για να πέσουμε. Δεν θέλουμε ν’ ανέβουμε με γυάλινα πόδια. Θέλουμε να έχουμε παίκτες που θα είναι μικροί σε ηλικία, ώστε να βασιστούμε σε αυτούς στην Α1».

Τέλος, ο έφορος του τμήματος πόλο αναφέρθηκε στην στήριξη, που περιμένουν από τον κόσμο, λέγοντας: «Θέλουμε τον κόσμο του Άρη δίπλα μας. Δεν γίνεται να κάνουμε τέτοια προσπάθεια και να μην είναι οι φίλοι της ομάδας δίπλα μας. Το πόλο θα προσφέρει χαρές και συγκινήσεις στον κόσμο του Άρη!».