Πρίφτης: «Είμαστε 100% στο αυριανό παιχνίδι, όχι στον ΠΑΟΚ! Προσήλωση και ενέργεια τα βασικά συστατικά»

Ο Άρης είναι προσηλωμένος στον αυριανό αγώνα με την Άλμπα. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να περιμένει και αυτό ξεκάθαρα υπογράμμισε και ο Δημήτρης Πρίφτης στη σημερινή media day ενόψει του ευρωπαϊκού παιχνιδιού με τους Γερμανούς.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Είναι πολύ σκληρή ομάδα η Άλμπα, πολύ έμπειρη, θα εμφανιστεί και με την ενίσχυση του Λόουερι. Είναι παίκτης γνωστός σε μας, θα τους δώσει επιπλέον ποιότητα στην περιφέρεια. Είναι υψηλού επιπέδου παιχνίδι. Χρειάζεται ενέργεια, σκληρότητα και πολύ μεγάλη συγκέντρωση, για να μπορούμε να διαβάζουμε σωστά το παιχνίδι, γιατί σε αυτό το επίπεδο ο αντίπαλος σε τιμωρεί… Το κομμάτι της προσήλωσης είναι πολύ σημαντικό και μαζί με την ενέργεια είναι τα δύο βασικά συστατικά για το παιχνίδι”.

Συνέχισε λέγοντας πως “πρέπει να παίξουμε ένα παιχνίδι εντός έδρας. Πάντα αισθανόματε καλύτερα στο γήπεδό μας και αυξάνονται οι πιθανότητές μας. Έχουμε κάνει μεγάλες νίκες εδώ, με πολύ δυνατούς αντιπάλους και θέλουμε καταρχήν να κερδίσουμε και μετά να δούμε πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι για κάτι περισσότερο. Σε πρώτη φάση θέλουμε να παλέψουμε πολύ δυνατά για τη νίκη”.

Ρωτήθηκε αν το αυριανό παιχνίδι είναι από αυτά που βάζουν και πάλι τον Άρη στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και απάντησε: “Ο Άρης έχει επιστρέψει. ΈΧχει κάνει καλά αποτελέσματα, σε καλούς αντιπάλους, με ομάδες που έχουν παράδοση στην Ευρωλίγκα, με μεγάλα μπάτζετ. Αν το κάνουμε αυτό ενισχύουμε αυτή την άποψη”.

Για την παρουσία του κόσμου είπε: “Στο γήπεδό μας έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βγάζουμε περισσότερη ενέργεια και αντλούμε δύναμη από τον κόσμο. Αυτό θα γίνει και αύριο”.

Για την αντίδραση της ομάδας του είπε: “Καλή αντίδραση είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι με την Άλμπα για 35 λεπτά, αλλά ολιγωρήσαμε στα τελευταία πέντε λεπτά. Θα πρέπει να συμβεί σε μεγαλύτερη διάρκεια και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας, γιατί απέναντι σε τέτοιες ομάδες δεν μπορούμε να έχουμε έλλειψη ενέργειας και δυνάμεων”.

Ρωτήθηκε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και απάντησε: “Δεν έχουμε το μυαλό μας στον ΠΑΟΚ. Είμαστε 100% στο αυριανό παιχνίδι. Θα το σκεφτούμε ακριβώς μετά. Είναι παιχνίδι γοήτρου, κλασικό παιχνίδι της πόλης. Δεν θα χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο, όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες και χώρος για τρικ. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα παίξουμε το παιχνίδι που παίζουμε…”.