Κόουτς και μεταγραφές για τον Ηρακλή!

Το βασικό θέμα που απασχολεί τον Ηρακλή είναι η αδειοδότηση, γιατί πρέπει έως τέλος του μήνα να έχει καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει την εξασφάλιση αδείας συμμετοχής και στο επόμενο πρωτάθλημα, χωρίς δεσμεύσεις (μεταγραφές παικτών κάτω των 24 ετών κλπ).

Ο Παπαθανασάκης εκτός από τις μετοχές της ΠΑΕ Ηρακλής που αγόρασε, «κληρονόμησε» και χρέη, τα οποία προσπαθεί μέσα από τις δικές του δυνάμεις είτε να τα διακανονίσει, είτε να τα πληρώσει, είτε να δώσει «έναντι», γιατί ομολογουμένως αλλιώς του τα είπαν και αλλιώς τα βρήκε στον Ηρακλή.

Η «καψούρα» του για την ομάδα είναι πλέον μεγάλη, αλλά αυτό τον οδηγεί και σε κάποιες λάθος κινήσεις ή αν θέλετε παρορμητικές, που κάποιες φορές δεν του «βγαίνουν», πρέπει όμως να ομολογήσουμε ότι εάν δεν ερχόταν ο Παπαθανασάκης να βάλει τα ωραία του λεφτά (όσα έβαλε), σήμερα μπορεί να μην υπήρχε Ηρακλής…

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πέρα από την άδεια, που έχει να κάνει με οικονομικά θέματα, ο πρόεδρος πρέπει να ασχοληθεί άμεσα και με την επόμενη χρονιά. Ο Ηρακλής ακόμη ελπίζει σε κατάκτηση της έκτης θέσης, δε χάθηκε τίποτα, γιατί απέχει μόλις 4 βαθμούς και έχει να παίξει μέσα στην έδρα του με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, ενώ θα δώσει και ενδιάμεσα εκτός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό.

Εάν νικήσει και στα τρία παιχνίδια, στόχος εφικτός, θα έχει πάρα πολλές ελπίδες να κατακτήσει τελικά την έκτη θέση, η οποία με την προϋπόθεση μη εξασφάλισης αδείας του Πανιωνίου, θα οδηγήσει στην Ευρώπη.

Όμως, θα πρέπει να οργανώσει και την ομάδα για την επόμενη χρονιά, από τώρα!

ΚΟΟΥΤΣ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Πρώτη κίνηση θα πρέπει να είναι η πρόκληση στον Νίκο Παπαδόπουλο και το ερώτημα: Θα μείνεις και του χρόνου; Από την απάντηση του κόουτς θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις, γιατί εάν πει ότι θα μείνει, όλος ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει με βάση το πλάνο Παπαδόπουλου. Εάν όμως πει ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα, αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα στον Ηρακλή και θα εξηγήσω γιατί. Η ομάδα είναι σχεδιασμένη από τον Παπαδόπουλο, άρα και πολλοί παίκτες αποτελούν αποκλειστικά δικές του επιλογές. Εάν μείνει ο κόουτς, είναι βέβαιο ότι θα κρατήσει τον ίδιο «κορμό» και το 90% των παικτών του σημερινού ρόστερ, άρα «όλα καλά, συνεχίζουμε». Εάν φύγει (για μένα προσωπικά, αυτό είναι το πιο πιθανό, ότι θα φύγει σε άλλη ομάδα ο Παπαδόπουλος), τότε ο νέος κόουτς ίσως έχει άλλες σκέψεις, ίσως να διώξει παίκτες για να φέρει άλλους και φυσικά να αλλάξει όλος ο «κορμός», αλλά και η φιλοσοφία της ομάδας. Ο Παπαθανασάκης ξέρει από μπάλα και καταλαβαίνει ότι αυτό που γράφω σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σοβαρό για την επόμενη χρονιά του Ηρακλή.