Γραφικότητες χωρίς τέλος για τον ΕΣΑΚΕ

Μετά από ένα διάστημα 20 ημερών όπου υπήρχε απραξία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για την συμμετοχή τους στο φαιναλ-φορ ο πρώτος και στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα ο δεύτερος ο ΕΣΑΚΕ έκανε το θαύμα του και πάλι.
Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με αντίπαλο το Απόλλωνα Πάτρας στις 28 Απριλίου και ξαναμπαίνει στο πρωτάθλημα για να παίξει την τελευταία αγωνιστική το ερχόμενο Σάββατο 18 του μήνα.
Το αστείο όμως έχει και συνέχεια διότι μετά από τρεις εβδομάδες ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται να δώσει τα σημαντικότερα παιχνίδια του για φέτος των πλει-οφ σε διάστημα πέντε ημερών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ η φάση των φετινών πλει-οφ ξεκινάει την επόμενη Τρίτη 21 Μαΐου όπου ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με αντίπαλο το Ρέθυμνο στο «Παλατάκι» για τις θέσεις 4-5, ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι στην Κρήτη δυο μέρες αργότερα και αν χρειαστεί 3ο παιχνίδι (η σειρά κλείνει με την ομάδα που θα πετύχει δυο νίκες) θα επιστρέψουν οι δυο ομάδες στη Θεσσαλονίκη.
Με λίγα λόγια η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έκανε το χατίρια των μεγάλων για να μπορούν να παίξουν ξεκούραστα τους αγώνες τους στην Ευρωλίγκα και χωρίς να το σκεφτεί επέβαλε πλει-οφ και μάλιστα με εξοντωτικό πρόγραμμα σε όλους τους υπόλοιπους.
Κάτι δικαιολογίες από τους διοργανωτές του στυλ ότι όλοι η Ευρώπη παίζει χωρίς να σταματήσει περιέχουν γραφικότητα. Κανένα πρωτάθλημα χώρας δεν σταμάτησε ούτε άλλαξε ημερομηνίες για κανένα λόγω στις υπόλοιπες ομάδες όπως έγινε στην Ελλάδα όπου οι αγωνιστικές γίνονται σε …επτά δόσεις.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τα παιχνίδια παίχτηκαν κανονικά και οι ομάδες που μετείχαν στην Ευρωλίγκα θα έχουν να παίξουν τους εναπομείναντες αγώνες.
Στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ ήδη ο Μπανε Πρέλεβιτς διαμαρτυρήθηκε για το πρόγραμμα και επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ και μόλις επιστρέψει η αποστολή από το Κιλκίς θα υπάρξει και έγγραφη διαμαρτυρία από την ασπρόμαυρη εταιρεία προς την διοργανώτρια αρχή.
Απ. Μιχαλίτσιος