Οι όροι του Πρίφτη

Δεν θα κρίνω τώρα, στα μισά της χρονιάς, αν ο καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός του Άρη ήταν σωστός ή όχι, ελλιπής ή επαρκής. Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε συγκεκριμένα κριτήρια και πολύ συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες, οπότε προσπάθησε μέσα από αυτά που διέθετε να κάνει τις καλύτερες επιλογές. 

Ο κόουτς του Άρη ήθελε καλούς χαρακτήρες και παίκτες ομάδας. Ήθελε, επίσης, να δώσει βάρος στις «πρωτοκλασάτες» του επιλογές, που μπορεί σε κάποιους να μην γεμίζουν το μάτι, αλλά ήταν αυτές που έκρινε ο προπονητής ότι θα τον βοηθήσουν.

Η αποχώρηση Μανωλόπουλου από το ρόστερ, έφερε στο προσκήνιο κάποιες κουβέντες σχετικά με τη χρησιμότητα των παικτών του πάγκου, που επελέγησαν φέτος ώστε να πλαισιώσουν τους βασικούς. Με τον Πρίφτη προπονητή βέβαια, το rotation περιορίζεται στους 8, άντε βαριά 9 παίκτες, οπότε δεν είναι κανένα μεγάλο ζήτημα συζήτησης η αποχώρηση του 27χρονου.

Αντίθετα, το «μπαϊράκι» που σήκωσε ο ατζέντης του Γκίκα και που εκφράστηκε με πολύ «επιθετικό» τρόπο στον Χρήστο Γαλιλέα, είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Κάποιοι θεωρούν ότι, επειδή ο Άρης έχει τα σοβαρά του οικονομικά θέματα, είναι καμιά… ομαδούλα της σειράς, στην οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί να επιβάλλει οτιδήποτε.

Οπότε καλά έκανε ο Πρίφτης και φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι, όσο θα είναι εκείνος προπονητής του Άρη, το ποιοι και πόσο θα παίζουν, θα το ορίζει αποκλειστικά αυτός. Και σ’ όποιον αρέσει.

Tips

*Η ΟΔΚΕ θα πρέπει να έμεινε πολύ ικανοποιημένη από την τοποθέτηση Γιαννακόπουλου για το ΑΣΕΑΔ. Το ίδιο και η ΕΟΚ. Καμιά αντίδραση, καμιά ανακοίνωση, η απόλυτη σιωπή.

* Οπότε, την επόμενη φορά που ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων»- ή οποιοσδήποτε άλλος στην θέση του- ρίχνει ανεξέλεγκτα το… μπινελίκι του στους διαιτητές, όπως έκανε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, να μην «μυξοκλαίνε» κάποιοι σε σάιτ και εφημερίδες.

* Εμείς το γράψαμε στα παρασκήνια της «Arena Press». Το βήμα του Βεζένκοφ μετά τον Άρη, δεν περιλαμβάνει το ΝΒΑ. Η διαδρομή θα είναι παρόμοια με εκείνη του Παπανικολάου. Απλά, αντί για Βαρκελώνη, ο Σάσα θα πάει σε πιο… κοντινή πόλη.