Αργούν οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ

ΕΤΣΙ όπως έγινε, με την λύση συνεργασίας με τον Ίβιτς, τα πράγματα μπερδεύτηκαν στον ΠΑΟΚ και καλείται να τα ξεμπερδέψει ο ίδιος ο Λούμπος Μίχελ, αφού πέρυσι τέτοιο καιρό είχαν γίνει τρεις μεταγραφές και μάλιστα ο Μάτος, ο Σάκχοφ και ο Τζάλμα Κάμπος ανακοινώθηκαν επίσημα.

ΑΥΤΟ σημαίνει ότι είχε γίνει προεργασία από τον Μίχελ, ενώ τώρα βλέπουμε μια στασιμότητα, η οποία βεβαίως προέρχεται από το «μούδιασμα» με την αλλαγή προπονητή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να «φρενάρει» την προσπάθεια για ενίσχυση της ομάδας που θα κάνει πρωταθλητισμό, όπως μάλιστα είπε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ΜΑΤΟΣ και ο Σάκχοφ είχαν ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου και ο Τζάλμα Κάμπος στις 14, ήταν οι πρώτες επιλογές και όπως είδαμε ήταν βασικότατοι σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι ο Μίχελ βρισκόταν σε απόλυτη συνεννόηση με τον Βλάνταν Ίβιτς.

ΤΩΡΑ που δεν υπάρχει προπονητής, είναι λογικό να έχει «φάει» ένα «STOP» ο Μίχελ, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, γιατί πρέπει να προχωρήσει ο αθλητικός διευθυντής στις επιλογές που είχε κάνει με τον Σέρβο προπονητή.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να περιμένει να έρθει ο καινούργιος για τον «κορμό» της ομάδας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να ενισχυθεί και ο νέος κόουτς να κάνει μία ή δυο προσθήκες, για το «κερασάκι στην τούρτα».

ΑΡΓΗΣΕ ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές, άργησε στον προπονητή, αλλά ας μην φέρνουμε την καταστροφή, γιατί ο Σλοβάκος αθλητικός διευθυντής έφερε καλά αποτελέσματα στην περίοδο και του καλοκαιριού, αλλά και του Ιανουαρίου, όσον αφορά στις μεταγραφές, αν και όλες έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη ή την εισήγηση του Βλάνταν Ίβιτς.

ΤΩΡΑ αλλάζουν τα δεδομένα και ο Μίχελ θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ, γιατί υπάρχουν λεπτές ισορροπίες στο χρονικό περιθώριο για την οργάνωση και τη στελέχωση της ομάδας, αν και ο ΠΑΟΚ, με μεγαλομέτοχο τον πάμπλουτο Ιβάν Σαββίδη δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει οποιονδήποτε παίκτη θέλει, αρκεί να είναι λογική η τιμή πώλησής του.

ΜΕΣΑ σε όλα αυτά που συμβαίνουν, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σίγουρα έξι παίκτες για να ενισχυθεί σημαντικά, έναν τερματοφύλακα οπωσδήποτε, ένα αριστερό μπακ, ένα στόπερ, ένα επιθετικό χαφ (οχτάρι, έναν… Σκαρτάδο) να πατάει περιοχή και να βάζει κανένα γκολ, έναν πλάγιο και ένα «δεκάρι».

ΔΕΔΟΜΕΝΗ είναι η παραμονή του Πρίγιοβιτς και του Κλάους, όπως και των Ενρίκε, Κάμπος, Μυστακίδη, Πέλκα, Χατζηϊσαία, Χαρίση (τώρα που έφυγε ο Ίβιτς), αλλά εάν βάλετε κάτω τα περίπου 50 ματς που θα παίξει και του χρόνου ο ΠΑΟΚ, δε νομίζουμε ότι θα μπορέσει να στηριχθεί όλη τη χρονιά στον Μπίσεσβαρ και στον Τσίμιροτ, γιατί αυτοί χρειάζονται βοήθειες από παίκτες ικανούς να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της ομάδας, παίκτες-ηγέτες μέσα στο γήπεδο.

ΤΟ ΞΕΡΕΙ αυτό ο Μίχελ, το γνωρίζει άριστα και ο Ιβάν Σαββίδης, γι αυτό και περιμένουμε με ενδιαφέρον τόσο την επιλογή του προπονητή, που θα πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες πέντε-έξι ημέρες, αλλά και τους νέους παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα, ελπίζοντας ότι θα είναι έτοιμοι για πρωταθλητισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…